Младоженец със стил

Младоженец със стил

Колкото и един мъж да не обича да се облича официално или официалният стил на обличане да не е неговият стил, в сватбения си ден, той трябва да преодолее това и да бъде стилен в официално облекло. Но това далеч не е просто и не се заключава само до обличането на панталон, сако и риза, завръзването на вратовръзка и поставянето на бутониера. Но и младоженците не трябва да се плашат, защото не е и толкова сложно. Достатъчно е да знаят размера на дрехите си, да са наясно през кой сезон ще е сватбата и да си имат на представа дневна или вечерна ще е тя. След като знае всичко това, сега остава само да се направи и най- добрата комбинация в облеклото, която ще превърне от вечно спортния тип, в един изискан младоженец.

Мъжкото официално облекло включва панталон, сако или фрак, риза, вратовръзка или папионка, обувки, колан,риза и ръкавели. Всеки един от тези елементи на облеклото се комбинира с останалите в зависимост от частта от деня, в която ще се проведе сватбеното тържество, степента на официалност на събитието и сезона.

Официална дневна сватба

Дневните сватби позволяват да се избяга от строгите тъмни цветове на официалните дрехи. По- светли нюанси на строгите цветове са подходящи, особено ако бъдат допълнени с фино райе. В тон с това, ризата трябва да е по-светла, комбинирана с подходяща по цветова тоналност вратовръзка.

Дневна сватба на открито

Облеклото в този случай може да е по- свободно по отношение на цветове и кройки. Приемливи са по- раздвижени шарки и не толкова строги линии на облеклото. Допустими са дори контрасти в различните елементи на младоженския външен вид- по- ярка риза, контрастираща вратовръзка, по-нетрадиционен модел на костюма.

Вечерна строго официална сватба

Вечерните сватби и събития по принцип, изискват спазване на строг етикет. Цветовете на облеклото при мъжете са тъмни, вариации на черно, графитено, тъмно синьо. Към тях се използват изчистени аксесоари- папионки, вратовръзки, игли, ръкавели, които са едноцветни или с много меки и едва забележими и строги десени.

Вечерна сватба на открито

Задължителните тъмни цветове могат да бъдат леко раздвижени с едноцветен десен в тон не повече от една идея по- светъл от основния цвят. Аксесоарите могат да внесат малко цвят и да се очертават на фона на общия външен вид. Това допустимо отклонение позволява да се отнеме малко от строгостта на облеклото.

Сватба през топлите месеци

Разбира се топлите месеци предполагат по- леки и ефирни материи, в пастелни и по –светли тонове. В никакъв случай обаче една такава сватба не допуска риза с къс ръкав без сако. Вратовръзката може да бъде премахната като аксесоар, особено при дневна сватба на открито.

Сватба през студените месеци

Материите се предполага да бъдат по- плътни, а цветовете по- тъмни и наситени. Това трябва да бъде приложено и по отношение на аксесоарите, които трябва да са в тъмни нюанси на студените цветове.

Разбира се, са възможни отклонения от тези правила. Но единственото отклонение, което би трябвало младоженецът да следва е това, което благоверната му бъдеща половинка е решила да му наложи, независимо дали за да угоди на своя вкус или сватбената концепция . Е, тогава…. успех младоженци!

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение