Сватбените обувки

Сватбените обувки

В сватбения ден има един елемент от облеклото на булката, който е едновременно много важен и скрит, абсолютно необходим и  с декоративно значение, можещ да съсипе деня на булката и допълващ роклята. Това са сватбените обувки.

Сватбените обувки се избират точно толкова трудно колкото и булчинската рокля, те са и точно толкова важни. А след целия положен труд, най-често остават скрити от пластовете тюл и дантела. Но няма как булката да се лиши от тях. И за да не превърнат най-важния ден в живота й в тотален ад, е много важно те да бъдат внимателно избрани. За тази цел булката трябва да се съобрази следните няколко фактора:

Изработка на обувките- изборът на обувките започва с решаване на въпроса от каква материя да бъдат те. Това е тясно свързано със сезона в който ще бъде проведена сватбата. Летните сватби позволяват обувки от текстил като плат и дантела. Зимните сватби изискват плътни материи от велур или кожа.

Моделът- той също е тясно свързан със сезона, мястото на провеждане на сватбата и булчинската рокля. Както е известно на всички сватба през топлите месеци позволява елегантни сандали. Сватба през студените и дъждовните месеци изисква напълно затворени обувки, които да осигурят комфорт. Моделът на булчинската рокля играе роля дотолкова, доколкото моделът на обувката трябва да пасва напълно на модела на роклята. Ефирните, деликатни рокли изискват нежни обувки; булчинските рокли с изчистени линии са несъвместими с претрупано декорирани обувки и т.н. Мястото за провеждане на сватбата определя височината и вида на подметката и тока на обувките. Тънките токове на една градинска сватба са несъвместими с райграса, в който токовете потъват. Високи обувки на плажна сватба биха били истинско мъчение.

Височината на обувките- тя трябва да бъде съобразена на първо място с желанието и навиците на булката, на второ място с мястото за провеждане на сватбата, с височината на булката и височината на младоженеца. Ако булката не е свикнала с високи обувки, то сватбеният ден в никакъв случай не е моментът, в който трябва да се рискува. Високите булки е по- подходящо да са с по- ниски обувки, за да не се „стърчат” над младоженеца и гостите.

Цветът на обувките е редно да е в тон със самата рокля. Наистина те остават скрити под булчинската рокля, но при по-резки движения, те малко или много се откриват. Ако разминаването в цветовете е само един тон, най-вероятно гостите няма да забележат. Но ако разликата в цветовете е по- драстична, със сигурност целият облик на булката ще се промени и то негативно.

Ако все пак булката е решила да е с цветни обувки, то те трябва да са съобразени със цвета на сватбата както и с аксесоар от булчинската рокля,колан, цвете и т.н.

И още:

  • Обувките трябва да се разтъпчат поне седмица преди самата сватба.
  • Добра идея е булката да разполага с допълнителен чифт обувки, ниски и удобни, които да обуе при необходимост за танците.
  • Ако има опция, нека бъдат избрани обувки от естествена кожа или текстил. Те се отпускат най- лесно, прилепват към крака и придобиват формата му и осигуряват удобство.

Отделете достатъчно време за избора на сватбените обувки. Защото при лош избор, може да завършите сватбеното си тържество не само боса, но и с покрити с ранички крака. А след тежкия и изпълнен с емоции ден, това надали е приятно.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение