Сватбена агенция „КОКЕТ“

Сватбена агенция „КОКЕТ“

До тук се опитвахме да не се натрапваме на читателите на този сайт, затова за целта поканихме една  булка която е минала по пътя на сватбената организация да напише статиите, а за професионалните съвети поканихме наши партньори.

Повече от десет години съм собственик на Сватбена агенция „КОКЕТ”, срещали сме много хора по пътя си сред които има един мъничък процент които смятат,че ние сме само перо което утежнява бюджета им. Разбира се такъв тип хора не прибягват до услугите на  сватбени агенции.

В тази статия бих искала да ви запозная с ползата от сватбената агенция,като дали има такава оставям вие да прецените.

При нас всичко започва от първата ни среща, тя е много важна, защото на нея вие идвате с надеждата,че ще осъществим  мечтаната от Вас сватба, а ние искаме да разберем какви са мечтите ви.

Правили сме различни проекти като:

Градинска сватба на която клиентите ни поискаха да поканят приятели които да танцуват боси на тревата до сутринта,под звуците на импровизиран пиано – бар под звездите.Морска сватба край София,за чиято цел  донесохме морски пясък от Черноморието ни,построихме бамбукова шатра за церемонията и се погрижихме за всички детайли за да пресъздадем морска атмосфера. Някои от тях поискаха да пристигнат нетрадиционно……с хеликоптер…….а други с яхта.

Затова смятам първата среща за много важна както за вас така и за нас като агенция, защото всяка сватба е индивидуална и различна, защото я създаваме за различни хора.

Като начало за да изясним приоритетите ви, за кое колко да отделим е необходимо да разпределим бюджета. Така ще знаем по време на организацията до къде можем да се разпрострем. Това, ще кажат някои, и ние можем да го направим. Да така е, но ние имаме професионалния опит чрез който ще ви покажем малките вратички, които нашите партньори ни предлагат ежедневно и така ще спестим в определени пера и ще пренасочим средствата в други. Колкото до хонорара на сватбената агенция, той е около 8- 10 % от целия бюджет, само за сравнение около 40 % от бюджета ви се отделя за ресторанта. В замяна ние се грижим за цялата сватбената организация и ви спестяваме разходи и не рискувате  да попаднете на некоректни подизпълнители, които са ви подлъгали с по-ниска цена, тя обикновено в повечето случаи е за сметка на качеството, но го разбирате когато вече е късно.

Ще ви бъдем полезни и при избора на място за сватбеното тържество. Всичко зависи от темата на сватбата, може избора да е прекрасен ресторант, красива градина, на плажа, в парка. С богатия ни набор от наши изпитани във времето партньори изборът ви няма да е труден. Защото не трябва да се прави компромис нито с обстановката,нито с обслужването,нито с менюто.

Когато трябва да се подберат сватбените покани. Вие искате като с вашите да не са канени гостите ви,да избягате от стандарта или сте я харесали, вече  в интернет,и просто  искате да я поръчате. Но….оттук започват въпросите свързани с цвят,хартия,гланц,шрифт,цена,мостра,какво да пише в тях,как да ги поканите по оригинален начин…..Море от въпроси на които ние можем да отговорим, както и да ви спестим време. Целия контрол по подбор, реализация и получаване на готовите покани го правим отново ние,а за вас остава изборът.
Към поканите имаме готовност да поръчаме и картичките с имената на гостите, както се случва винаги, крайния списък с гостите е готов два дни преди сватбата и реално няма кой да се ангажира с поръчване,печат,хартии,взимане на готовите картички,защото …..всички са заети с подготовката в къщи.

Халките – трябва да са най-красивите и да не струват  цяло състояние, качеството да е на добро ниво,защото ще я носите цял живот, да не се обикаля ежеседмично по бижутерийни магазини. Наш е ангажиментът да предложим подходящ бижутер, който да покаже  готови варианти или да изработи халки по индивидуален проект.

Визията ви също е важна,вие сте главните герои на събитието. Има безброй рокли и костюми, обикновено  младоженците правят своя избор по бързо, единствено се съобразяват с темата и цвета на сватбата при подбор на костюм. Но на булките им се налага да избират по-дълго. Започва се не лекия път на разглеждане на модели и  материи – шифон, тафта, коприна, дантели…… Цветът – екрю,леко прасковен,леко в розово или чисто бяло. Всичко зависи от много фактори,цвят на кожата, на косата, каква е фигурата ,дали булката иска да подчертае или скрие някоя част от тялото си. Когато я заведем при нашите специалисти тези въпроси са излишни. Те са дизайнери с дългогодишен опит и знаят как да бъдат полезни, защото имат нужните качества.

Да пристигнете подобаващо- не е необходимо да познавате човек който притежава хеликоптер, яхта, лимозини или лъскави возила,ретро автомобили от 50-те,60-те или 70-те години. Ние ще ви спестим огледа и ще се погрижим возилото ви да е пред дома ви в определения час,с шофьор и украса.

Когато подбирате фотографа, оператора,DJ – я или искате музикални изпълнители който да забавляват вашите гости, обциите са безброй, когато чуем изискванията ви ще сме готови и с предложенията си, за да не позволим  градуса на настроението да падне както и това да не е отразено и заснето подобаващо, защото след сватбата остават спомените.

Има един много важен списък, този на нещата необходими за ритуалите – ритуални чаши, шампанско, свещи за църковния ритуал,късметчета за хвърляне пред църквата, броя на ритуалните погачи…….както е важно и всичко това да не е забравено в деня, затова се грижим отново ние от агенцията.

Черешката на тортата на една сватба е самата торта, да е в темата на сватбата, да е вкусна, да се хареса на всички,както и да е на време в ресторанта за ритуала. Отново изисквания който трябва да се спазят.

Украсата на сватбата – това е първото нещо което виждат хората влизайки на мястото където сте ги поканили. Това е не лека задача. Някои ще кажат че всеки цветарски магазин може да им направи аранжировки от цветя за масите. Да така е, но зависи какво искате, просто някакви цветя или цялостна визия подчинена на стил,цвят,форми. Темата е съобразена на сто процента с украса на сватбата до най-малкия детайл. Всяка зала,ресторант или градина могат да бъдат преобразени с воали,светлини,цветове с помощта на декораторите ни и съответния бюджет.

Дойде ред и на най-голямата полза от сватбените агенции. Сватбения ден!

Още със събуждането сте обсипани със задължения, имате ангажименти с фризьора и гримьора ,трябва да отделите време да облечете роклята, след два часа започват да пристигат  гостите у дома, родителите са под сладко напрежение и се суетят около вас. В такъв момент най-малко трябва да се занимавате с въпроси като : колко е часа и къде е оператора или фотографа, колата в колко трябва да дойде, дали сте взели всичко за ритуалите, кой ще занесе сватбения букет при кумата, всички ли знаят къде е църквата,ами ресторанта, украсата дали са я сложили където искахме, в ресторанта кой ще настани гостите по реда на списъците, да не стане объркване. За целия този контрол в самия ден се грижим ние, по определен предварително сватбен сценарий . Съветът ми е да не натоварвате близките си хора с тези задачи за да спестите пари, защото и те искат да изживеят приятните емоции на сватбата ви.

Всичко изброено до тук е най-общо казано организация на сватба, има още стотици малки детайли с който ние сме на ясно, а вие ги разбирате в следствие на организацията и когато това е без агенция, а се справяте сами може да доведе до непредвидени разходи или стрес, че нещо сте пропуснали или ще пропуснете, няма и как да знаете всичко предварително, защото повечето от вас се женят за първи път, а ние сме дългогодишни младоженци с професионален опит, както обичаме да казваме с усмивка.

Затова спестете си уморителния преход на ресторанти и магазини, вместо това пестете силите си за обиколка на някоя екзотична държава през медения си месец, а подготовката за сватбата я оставете на нас.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение