Меденият месец

Меденият месец

Меденият месец- първата истинска почивка на новобрачните, изпълнена с много любов, спокойствие и романтика. Но и най- трудната за организиране почивка. Меденият месец не е като всяка друга почивка и за това трябва да се планира внимателно, всички детайли да се обмислят добре и да бъде организиран така, че да остави един чудесен спомен от прекрасно изживени мигове. За да може това да се постигне, организирането на медения месец трябва да се съобрази с 5 ключови елемента:

Бюджетът

Преди още да се избере мястото, трябва да се определи сумата, която може да се задели за медения месец. Дори и човек да има огромното желание да посети Малдивите, ако няма финансовата възможност е просто безсмислено да започне организирането на меден месец на това райско място. При съставяне на бюджета за медения месец трябва да се имат предвид не само разходите за самото пътуване и престой ( транспорт, настаняване, храна), но и всички допълнителни разходи- за билети, за атракциони и забележителности, посещения на заведения, подаръци за спомен и т.н. В някои случаи тези уж на пръв поглед малки разходи, сумарно излизат едно солидно перо в бюджета.

Дестинацията

Това е вторият по важност фактор. За място на медения месец може да се избере всичко- от малка вила в провинцията до луксозен курорт разположен на екзотичен остров. Всичко зависи от възможностите и желанието. За предпочитане е мястото да бъде избрано от двамата, да не е банална или съвсем близка дестинация, която може да се посети дори през уикенда и да предразполага към изживяване на незабравим меден месец. Тя също така трябва да бъде съобразена със сезона. Неправилно подбраната дестинация може да съсипе и медения месец и да срине събраните положителни емоции от сватбата.

Продължителност

За съжаление повечето хора нямат щастието да разполагат свободно с времето си, защото това е лукс, свързан с много пари. Повечето също така са зависими от работодатели, работа, отпуски и други фактори. За това, продължителността на медения месец трябва да бъде съобразена с горепосочените и много други елементи, като между завръщането от медения месец и връщането отново на работа трябва да са осигурени поне 2 дни. Така ще имате време да се климатизирате и човек да си почине след  пътуването. Най- подходящата продължителност е около 10 дни. По- малко дни са недостатъчни, а повече дни действат отегчително.

Програма

Звучи много сериозно за меден месец. Естествено, че на меден месец младоженците  биха желали да правят- разходки сред природата, плажуване, разглеждане на забележителности и т.н. всичко което включва едно запомнящо се пътуване.

Меденият месец е едно естествено продължение на сватбеното тържество и в същото време начало на семейния живот. За това трябва да се планира и изживее по възможно най- добрия и запомнящ се начин.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение