Сватбеният превоз

Сватбеният превоз

Кои са най- важните елементи в една сватба? Разбира се, булчинската рокля, мястото за провеждане на сватбата, храната включително сватбената торта, украсата. Е, естествено и булката и младоженеца. Но има още нещо, което като че остава извън полезрението- сватбеният транспорт.

Превозно средство или повече? Сватбеният транспорт не е просто за да превози младоженците от точка А до точка Б. Той е това, което гостите на сватбеното тържество виждат първо. Той е тихото място, където се уединяват младоженците преди да пристъпят към сватбените ритуали. Сватбеното превозно средство е това, с което младоженците започват първото си пътуване като семейство.

Искате да пристигнете по традиционния начин на сватбеното си тържество? Изберете автомобил. Луксът в случая не трябва да е самоцел. Той не е задължителен елемент, за да бъде даденият автомобил точният, подходящият, идеалният. Но трябва да се има предвид, че видът, моделът, марката, цветът на сватбеният автомобил говорят много за самата сватба. Един луксозен сватбен автомобил дава представа за „тежка”,луксозна сватба. И все пак нека думата „лукс” не се свързва само със скъпите автомобили. За едни младоженци луксът се изразява в дълга модерна лимузина, с кожени седалки и скъпо шампанско, за втори- в ретро автомобил носещ духа на предходните десетилетия.

Мечтаете за едно незабравимо предвижване до мястото на сватбата? За вас това е може би водният транспорт- лодка, джет, яхта. Порейки вълните, обгърнати от водната шир, със сигурност ще превърнете пристигането си в незабравимо за вас и гостите. Да усетите бриз в косите си, водни пръски по лицето си и полъха на водната хладнина, ще ви заредят с много енергия, емоция и ще ви дадат чувство на една безкрайна романтичност.

Представете си пристигане на тържеството с карета. Плавният тръс на коня, слънчевите лъчи хвърлящи отблясъци върху него, развяващото се булчино було, създават една приказност около младоженците, която не може да се пресъздаде по друг начин и оставя отпечатък в спомените за години наред.

С какво да се съобразим при избора на сватбен транспорт? Много младоженци избират сватбения си транспорт от раз, с идеята да сбъднат някоя мечта или някое отдавнашно желание. Но при избора на транспорт не само желанията и мечтите трябва да са водещи, а и няколко важни фактора като:

-сезонът, през който ще се провежда сватбата. Ако водните пръски обливащи ви докато сте на яхта на път за сватбата ви харесват, надали ще ви хареса дъждът, който ви мокри и разваля грим и прическа и не оставя нищо от стила ви.

-разстоянието, което ще се измине и мястото, до което ще се стигне- с кон и карета ще се превърнете в звездите на деня ако в рамките на града се предвижите с тях, но ако трябва да изминете по-далечено разстояние (между градове например), по- скоро ще сте се превърнали в Пепеляшка и Пепеляшко. Освен това, за някои конкретни видове транспорт дестинацията на тържеството е голяма пречка- яхтите и лодките се движат само във вода, а хеликоптерът изисква площадка или достатъчно пространство за кацане около ресторанта.

-цялостният стайлинг на сватбата- сватбеният транспорт задължително трябва да бъде съобразен с цялостния стайлинг и идеята на сватбата, за да може всичко да е завършено. Кон и карета са подходящи за сватба като от приказките, с малки феички шаферки, много бордо, златисто и изтънчен лукс; пристигането с яхта е за морска  феерична сватба с блестящи миди, слънце отразяващо се в песъчинките и много тюркоаз и синьо.

-размерите на младоженеца, булката, булченската рокля- този фактор е от особено важен поради обективни причини. Не всеки вид транспорт позволяват побирането на обръч на рокля с диаметър 1 метър или воал дълъг 15 метра , колкото и красиви да изглеждате. Непосилно е с тези размери да влезете в мини ретро автомобил.

Важна ли е украсата? Украсата е това, което допринася за лъскавия и луксозен вид на сватбения транспорт. Тя е черешката на тортата. Независимо дали ще се изберат естествени цветя, тюлени и сатенени панделки реещи се с повея на вятъра, или пък семпли и изчистени надписи „Младоженци” заедно с имената на младоженците, важното е тя да бъде отново съобразена с цялостаната идея и визия на сватбата. Тук младоженците имат малко по- голяма свобода, защото украсата на сватбения транспорт донякъде позволява по- голямо отклонение от стайлинга на самата сватба. Огромните тюлени панделки завързани за каретата, тюркоазени воали увити по мостика на яхтата или имената на младоженците закачени за платната и…………. толкова приказни, толкова красиви и не трудно осъществими украси за най- важния и прекрасен ден на двама души……

Изберете сватбения транспорт и украсата му внимателно. Защото с него ще отидете на сватбеното си тържество и с него ще си тръгнете от там. Тоест той ще е началният и последният щрих от вашата сватба. Насладете се на всеки един детайл, защото към спомените от сватбения ден ще се връщате многократно през годините.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение