Сватбената торта

Сватбената торта

Сватбената торта е един от основните елементи на сватбения прием. Изборът и невинаги е лесен, защото хора различни, вкусове различни. Понякога младоженците са нерешителни, друг път се опитват да угодят на всички, често самите те не знаят какво искат. Но изборът на сватбена торта може да бъде и забавен, да носи наслада и крайният резултат да остави у всички гости сладък и незабравим спомен.

Началото на избора на сватбена торта трябва да започне от определяне на бюджета и предназначението на тортата. Тоест дали тортата ще бъде само за разрязване и изпълняване на ритуала по захранване на младоженците или тя ще бъде разрязана и поднесена на гостите като десерт. Едва след това идва ред на вкуса, ароматите и есенциите, на които ще се заложи. Видът, формата, цветовите решения и декорациите на тортата остават последни. Може би и те са най- трудни за избиране, но при тях има предопределящи фактори като сватбената концепция, цветовите решения на сватбата и др.

Вкусът

Той е дори по-важен от декорацията на сватбената торта. Една красиво декорирана, но с лош вкус сватбена торта може да бъде много разочароваща за вкусовите рецептори на гостите. Вкусът на тортата трябва да бъде съобразен с вкуса на повечето гости, като се избегнат ядките които предизвикват алергии,както е добре да се избегнат и специфични и силни вкусове.

Визията

При нея младоженците имат пълна свобода и могат да си позволят да реализират и най- смелите си мечти и представи. За голяма радост се намират вече достатъчно красиви и нестандартни идеи, които могат да задоволят и най- придирчивия вкус. Също така визията на тортата може да бъде допълнена от фигурки , младоженци в сватбен автомобил или застанали под Айфеловата кула, до младоженец  влачен за крака от благоверната си. Изборът зависи от чувството за хумор на младоженците и техните желания и виждания.

Грешките, които най- често се допускат

При избора на сватбена торта има няколко основни грешки, които могат да доведат до трагичен и разочароващ резултат. Това например е желанието да се угоди на всеки. Друга грешка е изборът на нетрадиционен цвят. Да, наистина тортата би била неповторима, но лошото е, че с такива именно цветове стават най- големите гафове. Грешка е и желанието за дадена торта на всяка цена. Няма невъзможни неща, но понякога прекалено претенциозните неща могат да изиграят лоша шега.

Идеята на сватбената торта е да подслади младоженците след цялата камара „Горчиво”, което им поднасят гостите. Изборът и не трябва да се превръща в досадно задължение, а в сладко забавление. Достатъчно е просто да се погледне откъм сладката страна на нещата.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение