Трудният избор на сватбено меню

Трудният избор на сватбено меню

Храната- до колко важен елемент от сватбата е тя? Няма две различни мнения, че тя е съществена част от цялото сватбено тържество. Докато всичко останало може да се избере така, че да допада на младоженците и да отразява единствено техните желания и вкус, то при храната нещата са много по специфични- тя трябва да се избере според вкуса на едва ли не всички, които ще присъстват. А това не е никак лека задача. Това все пак не означава, че с избора може да се справи само експерт, кулинар или готвач. Напротив, с избора могат да се справят и младоженците, стига да се съобразят с някои правила свързани с вида, качеството, количеството,както и със сезона

Качеството

Качеството на храната е от изключителна важност с нея не могат да се правят компромиси както и да се правят икономии. Или поне не икономии, които могат да имат катастрофални последствия. Не искате да останете в историята със „сватбата, на която полувината гости останаха гладни“, нали?

Храната не трябва да е избрана само според вкуса на младоженците. Трябва да се заложи на практично меню, което да задоволи колкото се може по- голяма част от гостите. То трябва да е разнообразно за да може всеки от гостите да открие нещо по свой вкус в него.

Избирете храната  и я дегустирайте, оценете, ако имате забележки или желания, споделете с готвача. Проява на лош вкус е да предложите на гостите си храна, която не ви е харесала или вие самите не бихте опитали.

Количество

Количествата на храната не трябва да са огромни, но и да не са недостатъчни. Трябва да се намери златната среда и да се заложи не на количеството, а на качеството и разнообразието. При определяне на точното количество използвайте за база списъка с гости. Проверете колко от тях са вегетарианци, с религия, която не позволява консумиране на определени храни,алергични към определена храна. Гостите ви ще оценят малкия ви жест.

Факторите време, сезон и пространство

Сезонът до голяма степен е предопределящ фактор. Тежките, мазни, пържени или прекалено сладки храни не са подходящи за лятото. За зимата неподходящи са студени храни. Сладоледена торта например, не трябва да е първият избор на десерт за зимата.

От значение е и дали сватбата ще се провежда на открито или на закрито. Откритите пространства са подвластни на атмосферни условия и храната сервирана там трябва да издържа на високи температури и да се поднася непосредствено преди консумация. На закрито могат да се сервират почти всякакви видове храни, защото температурата и условията могат да се контролират и няма риск от промяна на вкусовите качества на храната.

И едно просто правило- добро качество, достатъчно, но не прекомерно количество и разнообразие са ключът към идеалното сватбено меню.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение