Музика за различните етапи на сватбеното тържество

Музика за различните етапи на сватбеното тържество

Музика за “Welcome drink”

Така нареченият “Welcome drink” или казано иначе мини коктейл преди самото сватбено тържество, е една сравнително нова тенденция при сватбените тържества, която за сметка на своята новост, се налага много бързо. Той е вид встъпление към самото сватбено тържество, което се състои от поднасяне на напитки и леки коктейлни хапки на гостите, докато те на фона на подходяща музика се настройват за съществената част от сватбеното тържество.

Тъй като welcome drink-а внася нотка на лукс, е добре той да бъде организиран с вкус, което се отнася най-вече за музикалното оформление. Ясно е, че музиката е в сърцевината на сватбеното тържество, а welcome drink-a е прелюдие към него. Става дума за лека музика, звучаща ненатрапчиво, за да позволява на хората да разговарят. За тази цел могат да се изберат прекрасните звуци на арфа, тихите завземащи сърцето мелодии на китара, пъстрата смесица от звуците на различните инструменти на симфонично трио….

Музика по време на ритуалите

Част от ритуалите имат свои запазени музикални оформления, които са станали традиционни. Като например надиграването с пиле и торта е задължително под съпровода на ръченица. А поднасянето на семейният огън от майката на младоженката се прави на фона на една от десетките народни баладични песни с тъжен текст. При някои други ритуали, като влизането на младоженците в ресторанта, в което ще се проведе тържеството, младоженците имат пълна свобода на избор. Вариантит са безброй и единственото ограничение, което може да бъде поставено е ограничението на сватбената концепция.

Музика по време на вечерята

По време на всяко сватбено тържество, настава един „спокоен момент”. Това е моментът, в който се поднася вечерята, повечето гости се връщат по местата си. Но това, че няма танцуващи и ритъмът на сватбата е забавен за един отрязък от време, не означава, че музиката трябва да спре също. В този момент е важно музикалният съпровод да не бъде прекъсван. Той по-скоро трябва да бъде забавен, да създаде предпоставка за спокойна вечеря, като едновременно с това поддържа до някъде темпото, което е било достигнато преди паузата. Постигането на това може да стане по десетки различни начини- чрез жива музика, джаз формация, трио от арфи, изпълнения на китара или пиано, а защо не и виолончело или цигулка. Идеята е в музиката да няма напрежение, но и да не свали градуса на тържеството под нулата. Защото след вечеря все пак, шоуто трябва да продължи!

Правилният избор на музика със сигурност допринася за плавното преминаване от етап в етап по време на сватбеното тържество. Така се създава настроение, което може да бъде поддържано дори в моментите на почивка или на очакване на младоженците.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение