Изнесеният граждански ритуал

Изнесеният граждански ритуал

През последните години като мода при бракосъчетанията се наложи изнесеният граждански ритуал. Все по- често младоженци предпочитат да сключат брак в избрано от тях място, вместо да поемат първите стъпки от семейния си живот по прашните коридори на някоя ритуална зала. Оказва се, че в модерните и динамичните времена, ритуалната зала не носи онази романтика, която стъпването в нея е носело преди десетилетие, че и повече. Днес за младоженците, тези зали, които до скоро се свързваха пряко с брачната институция, са малки и тесни. Вместо да празнуват с младоженците и да се наслаждават на една бляскава, романтична и прекрасна церемония, както подобава, гостите стоят прави през цялото време, а в мига, в който официалната част приключи, всички се втурват навън, за да освободят залата за следващите нетърпеливи младоженци, които чакат. Може би именно поради всичко това, не е учудващ за никого фактът, че масово младоженците избират изнесени ритуали. Изнесеният ритуал е едно прекрасно допълнение към сватбата и нейната концепция, капчица лукс, която внася разнообразие за гости и младоженци и е прелюдие към основната част на тържеството. Този тип бракосъчетание предлага не само избор на място за провеждане, но и възможност за декориране в различни варианти. И още, изнесеният ритуал позволява бракосъчетанието от скучно задължение да се превърне във феерия от цветове, емоции и спомени, които да бъдат подплатени от мини прием, с чаша шампанско за гостите, много лукс и романтика, на фона на изпълнение от арфи или струнен квартет. Няма го препускането от църквата в ритуалната зала и след това в ресторанта, а само лежерното наслаждаване на церемонията и изречените брачни клетви. Няма го досадното висене на крак и чакане, те са заменени с красиво украсени столове и спазване на график според изискванията и желанията на младоженците. Накратко, с изнесения ритуал, младоженците могат да кажат заветното „да” на мястото, по времето и по начина, който те желаят, без норми, правила, изисквания и налагане на ограничения.

Представете си само встъпване в брак на влюбена двойка край морския бряг, на фона на разбиващите се вълни и лазурния залез. Или край басейн, където е пресъздадена романтична идилия, без да се налага отдалечаване от града, в който ще е самото тържество. Запалените свещи във водата които хвърлят треперещи отблясъци по лицата на гостите и младоженците, плаващи цветя които разнасят благоуханни аромати и се движат в синхрон с всеки повей на вятъра…

Или изнесен ритуал в гората, край поток или река , където цялата церемония се провежда сред аромата на борове и поляна.

А защо не, ако младоженците предпочитат да сложат своя подпис на гражданският си брак не само пред една дузина роднини, а целият град да стане свидетел? Изнесеният ритуал може да се проведе в градския парк.

За по- практичните младоженци вариантите за изнесен ритуал също са не един или два. Ритуалът може да се проведе в подходяща зала в хотел, където с помощта на цветя и светлина, обстановката да пренесе гости и младоженци в кадър от романтичен филм. Изборът може да се спре и на фоайето на ресторанта, на една крачка от сцената на сватбеното тържество, където отново да бъдат вмъкнати детайли от сватбената украса и концепция.

Изнесеният ритуал като цяло освен по- модерен и предпочитан е и по- романтичен, по- шикозен и по- подходящ за начало на семейния живот .Той въплъщава в себе си цялата красота на сватбената церемония, любовта и щастието на младоженците и еуфорията на родители и гости. Погледнете го от всички ъгълчета и ще видите,че  е по- добрият избор!

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение