Сватбите според сезона

Сватбите според сезона

Всеки сезон си има своите романтични и хубави страни: белотата на зимата, пъстрата палитра на листата през есента, ароматът на ранни рози и топлият дъждец на пролетта, морския полъх и топлината на лятото. Често в нашето съзнание, тези хубави страни на сезоните остават назад и вместо феерия, романтика и прекрасни пейзажи, свързваме сезоните къде с адска жега, къде с ужасен сковаващ студ или кални локви от дъжда и мокри залепнали листа по уличните паважи.

Но сватбата е момент, в който трябва да се търси красивото, романтичното, да се търсят щастието и позитивното. За това и когато организираме сватба, трябва да акцентираме не върху недостатъците, при избор на сезона за провеждането й, а да открием във всеки сезон това, което може да превърне тържеството в незабравимо, да допринесе за него, да подчертае идеите и концепцията и да го допълни със своите естествени преимущества.

Пролетна сватба

Пролетта е сезонът на новото начало и на новия живот. Тя е идеалният избор за старт на семейния живот поради много причини. През този сезон има цяла плеяда от цветя, които могат да се използват за декорация на ресторанта или на неговата градина. Ароматът на зюмбюли, нарциси, фрезии и други цветя се носи из въздуха, подухва пролетен ветрец, който навява усещане за нещо ново и хубаво. Пролетта позволява тържества както на закрито, така и на открито, сред природата, където естествените цветове на дърветата и раззеленяващата се трева, могат да се използват за прекрасен декор на тържеството.

Лятна сватба

Лятото е най- пламенният сезон, защото е наситено с емоции. Летният бриз и песните на щурците са един невероятен начин да се отпразнува този празник на любовта- сватбата. Бели тенти опънати на някоя поляна или направо на морския пясък под лятното звездно небе….прохладата на закрит ресторант, където е пресъздадена морска атмосфера…..басейн, в чиито води плуват цветя, а разноцветни балдахини около масите на гостите се полюшват от лекия ветрец…. толкова много варианти, от които младоженците да избират.

Есенна сватба

Красотата на есента се крие в нейните цветове. Листа обагрени в златисто, оранжево и топло кафяво се носят по улиците. В тишината на все още горещите летни спомени се организират най- хубавите сватби. Представете си полуголите клони на дърветата, купчинки от опадали пъстри листа и една прекрасна булка, с бяла ефирна рокля, на фона на цялата тази красота. През есента все още цъфтят много цветя, в меки есенни цветове които в комбинация с жълъди, клони и листа, могат да пресъздадат една топла атмосфера на сватбеното тържество и да напомнят на отминалото лято и за предстоящото ново начало.

Зимна сватба

Бялата многолика зима е сред най- избягваните месеци за сватбени тържества. Но нейната романтика е много подценявана. Прелитащите над главите на младоженците и гостите снежинки сякаш са в магичен танц.  В ресторанта е пресъздадена прекрасната бяла снежна приказка, която се вижда навън, но с тази разлика, че камината е запалена, свещи хвърлят отблясъци върху чашите, леят се шампанско и вино, които повдигат и без това преповдигнатия градус на настроението. Зимната сватбата е подходяща за всички онези, които са запленени от тъмните и наситени цветове, от отблясъците на кристалните декорации, димящите чаши с топли напитки и снежната гледка от прозорците на ресторанта.

Всеки сезон носи в себе си красота- един с ароматите си, друг с топлината си, трети с цветовете си, а четвърти с уюта си. Изборът на дата за сватбата не трябва да зависи от сезона, а от усещането на младоженците и виждането им за цялото тържество, от това как биха искали да го изживеят и какви спомени да остави то у тях.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение