Маестро – музика!

Маестро – музика!

Прекрасна украса, изпипани детайли, страхотна организация, а липсва настроение? Колко пъти това ви се е случвало на сватба? Не е ли жалко, при всичко направено по такъв идеален начин, сватбата да не се получава?
А всъщност е толкова лесно да се постигне един синхрон между украса, организация и настроение, така че да се създаде едно прекрасно преживяване за гости и младоженци. Тайната е в избора на музиката.

Вариантите

Вариантите за създаване на настроение по време на сватба са безброй.

DJ – ролята му е много важна, той влиза в нея едновременно както на водещ на ритуалите,които превръща в истинско забавление, като не оставя само младоженците да са главните герой в тях, а и гостите. Така е и част от музикалния сценарий като поддържа градуса на настроението, допълва музикалния ритъм между участията на музикалните гости, ако има такива на сватбата. Провежда забавни игри в който отново всички гости не остават безучастни. Ето защо не бива да се прави компромис при избора на DJ .

Фолклорни формации

Мястото на народните състави- те могат да бъдат полезни от преди сватбеното тържество като проведат кратко обучение на младоженците,кумувете и приятелите им на народни танци, тъй като това са хората който не трябва да оставят дансинга празен по време на сватбата.

Фолклорните формации имат подходящи програми съобразени с българските обичай, за извеждане на булката от бащиния й дом под  звуците на гайди, фолклорно посрещане на младоженците в ресторанта, могат да вземат участие облечени в своите атрактивни носии при надиграването с кумувете, както и кратки фолклорни програми които имат за цел да дадат началото на музикалното настроение, както и да завъртят първото хоро с вашите гости.

Музикални гости за посрещането на гостите

Музикална агенция Live music и нейната собственичка Мария Денева предлагат множество варианти  за посрещането на гостите на по чаша шампанско. Трио арфи  или друг  вариант на мини симфонично трио или квартет,квинтет от пиано и струнни или духови инструменти, вие избирате какво да е началото на вашата сватба.

За вечерята и обичайната обиколка за поздравите на гостите от младоженците, се  предлагат изпълнение на китара или джаз формации . А за частта за танците след вечерята, ще се погрижат  музикални  изпълненители от различни жанрове – джаз латино денс бенд, ча ча брас бенд, ретро – суинг денс бенд , латино бенд , поп, поп-фолк който ще оставят запомнящ отпечатък у гостите ви и те ще говорят дълго за това след сватбата.

Клопките

Няма лесни моменти в подготовката на сватбата и във всеки избор се крие някое препъни камъче. Така е и с избора на музика. Сред най- често срещаните грешки, които се допускат и които могат да доведат ако не до крах на сватбата, то поне до тотална липса на настроение у гостите са:

  1. Икономии. Никой, никога, нищо хубаво не е видял правейки икономии. А сватбата със сигурност не е повод и момент, който да позволява икономии. Особено що се отнася до средството и начина на забавление и създаване на настроение. Една разлика от 100-200-300лв. между двама изпълнители може да коства цялата атмосфера на сватбеното тържество. Не си заслужава!
  2. Не съобразяване на музиката и/или шоу програмата с концепцията на сватбата. Това със сигурност ще е убиец на настроението. Гости, които са получили барокови покани, настанили са се в прекрасно украсена зала в същия стил и се наслаждават на деликатни, внимателно подбрани гурме ястия, не могат да се забавляват на неподходящата музика, както и да им поднесете неподходяща  шоу програма, например кабаре. Музиката трябва да е  адекватна на цялостната сватбена концепция.
  3. Избор на един и същи ритъм на музика. Имайте напредвид, че вас ви очакват десетки, ако не и стотици гости. Сред тях има хора, които обичат бавните песни и ги слушат в унисон, но има и хора, които си създават страхотно настроение още с първите акорди на бързия ритъм. Не ощетявайте нито едните нито другите. Помолете DJ да направи такъв микс, който да вдигне адреналина на всяка една група. Това е разковничето на доброто настроение.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение