Избор на сватбена концепция

Избор на сватбена концепция

Сватбената концепция на едно тържество е като спойка, която обединява всички детайли от най- малкия до най- големия от сватбените покани до сватбената торта. Тя е тази задължителна част от организирането, без която сватбата не би имала завършен вид и ефектът от облекло, музика, меню, украса не би бил същия. Но едновременно с това, сватбената концепция и едно трудно начало за организиране на тържеството, защото при избора и има много въпроси, много двоумене, понякога спорни точки и несъгласия, както и трудности и деликатни моменти. За да успеят младоженците да се справят успешно (с или без помощта на сватбен агент) със сватбената концепция, нейният избор и прилагането и трябва да имат няколко неща наум.

Елементи, около които може да се изгради сватбена концепция:

Цвят - най- често срещаната и най- ефективна база са създаване на сватбената концепция това е цветът. Тя се създава около конкретен цвят и комбинациите с него, защото първо почти всеки човек си има любим цвят, а комбинациите от цветове са безкрайни, което позволява да се угоди дори и на най- взискателните.

Сезон – да се избере за основа на сватбената концепция определен сезон е като да се свърши половината работа. Всеки сезон има своите цветя, аромати, плодове, цветове, форми.

Стил на самото тържество - стилът на тържеството сам по себе си предопределя и концепцията. Това означава всички елементи на концепцията да в този стил от поканите, до музикалното оформление и украсата.

Предмет – изграждането на сватбена концепция около предмет зависи най- вече от предпочитанията, стила на живот, мечтите и хобитата на младоженците. Макар използването на предмет за основа на една цяла концепция да е не лека задача, то внася доза индивидуалност в тържеството.

Избор на сватбена концепция

При избора на конкретна сватбена концепция, трябва младоженците да се съобразят с няколко важни точки:

  • Концепцията трябва основно да отразява интересите и желанията на младоженците като двойка, тъй като това тържество е именно за да се отпразнува тяхното бъдеще като двойка. Доминирането на желанията на единия или на другия може само да внесе горчива нотка
  • Концепцията трябва да се следва от началото на подготовката до самия и край. Всяка промяна може да коства допълнителни средства и време.
  • Концепцията трябва задължително да обхваща всеки, дори най- малък детайл от сватбеното тържество. По принцип идеята и е да е обединяващ елемент. Допустими са много малко отклонения, но само свързани с по- незабележими детайли или такива индиректно свързани с тържеството и то „за цвят”
  • Концепцията трябва да бъде съобразена с бюджета на тържеството. Нека преди предпочитанията и желанията, на преден план да бъде поставен бюджетът. При една сватба почти всичко е свързано не само с добро желание, а с пари и финансов ресурс.
  • Концепцията трябва да бъде изпълнима и всичко свързано с нея да е създадено с удобство на младоженците. Някои концепции могат да създадат трудности или най- малкото неудобства на конкретни младоженци. Тук приятно прекарване на сватбата и комфортът на младоженците е с предимство пред неистовите им желания за дадена концепция

От избора на сватбена концепция зависи дали едно сватбено тържество ще е стилно или посредствено, дали ще е с тотален успех или ще се превърне в тотален крах, дали присъстващите ще съжаляват, че са присъствали или ще помнят дълго този сватбен ден. За това на него трябва да се наблегне, да се вложат много внимание, старание, усет и естетика. Сватбеното тържество е това, в което го превърне сватбената концепция.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение