Изготвянето на сватбен бюджет и най-големите грешки

Изготвянето на сватбен бюджет и най-големите грешки

Реалната подготовка на една сватба не започва нито с предложението за брак, нито с вземането на решението, нито с изготвяне на списъка с гостите. Истинската подготовка започва със сватбения бюджет. От къде на къде, биха запитали някои младоженци? Сватбеният бюджет е основата на всяко сватбено тържество, защото от него зависят мястото на провеждане на сватбата, храната, украсата, декорациите и всички съпътстващи елементи.

Именно поради своята важност, бюджетът изисква внимателно обмисляне, изготвяне и стриктно следване без отклонения, както и избягване на някои грешки, които младоженците често допускат.

Грешка 1: Липса на приоритети

Когато се изготвя сватбен бюджет е задължително да се направи списък с приоритети. Трябва да се знае какво е от най- голямо значение за бъдещото семейство- дали храната, дали облеклото, дали украсата. Ако няма изготвен списък с приоритетни пера, това може да доведе до една тотална финансова катастрофа и да се стигне до момент, в който бюджетът е надхвърлен застрашително.

Грешка 2: Неспазване на бюджета

Бюджетът се изготвя за да се спазва и да се сложат граници, в които младоженците и агентът могат да се простират при подготовката. Неспазването на бюджета може да коства цялата сватба, защото в един момент може да се стигне до ситуация, в която парите не стигат, а всички елементи са подготвени на 70%, т.е. нищо не е напълно готово, а няма повече пари.

Грешка 3: Задлъжняване

Сватбата несъмнено е важен момент от живота на всеки човек. Но не и на всяка цена. За да сбъднат своите мечти, младоженците са готови на много жертви, включително и да изтеглят кредит или да задлъжнеят на някого. Един много лош старт на съвместния живот, защото заради един единствен ден, младото семейство се загробва със задължения, които месеци и дори години наред след това трябва да изплаща. Не си заслужава. Всичко по сватбата може да се направи много по- евтино, без да се прави компромис с вида или качеството. Пък и нали е важно младоженци и гости да се забавляват.

Грешка 4: Определяне на бюджета спрямо гостите

Поради неясна причина, младоженците винаги започват със списъка на гостите. Това е напълно неправилно. Вярната посока е първо да се определи бюджет и въз основа на този бюджет да се изготви списъкът с гости. Защото младоженците може и да искат да поканят 200 души и наистина да ги поканят, но да имат ограничен бюджет, който да позволява сватба за едва 60 души. Резултатът- претупано тържество, лошо качество, разочаровани гости и младоженци.

Грешка 5: Гордост

Много младоженци държат на своята самостоятелност и искат сами да платят цялата сватба. В това няма нищо лошо, разбира се, но не винаги и не всичко може да им е по възможностите. Вместо обаче да поискат помощ от роднини, близки и приятели, те, заради своята гордост, предпочитат да се лишат от нещо. Но, гордостта е до време, докато споменът и огорчението за някое неизпълнено на сватбата желание, могат да останат за цял живот. Освен това, всеки с удоволствие би подпомогнал младото семейство и би предпочел парите за сватбен подарък да бъдат дадени за да се сбъдне желание на младоженците, вместо да се чудят какво точно да купят и евентуално да сбъркат в избора.

Това са петте най- често допускани грешки, които са в основата на кошмарна сватба с още по- кошмарна организация и тотално разочарование на младоженците. Заслужава ли си да бъдат допуснати и да се плати цената от една провалена сватба? Разбира се, че не! За да си спестите разочарованията, трудността при изготвянето на бюджета, по следенето на изпълнението му, по планирането на възможни икономии и варианти при възникване на непредвидени разходи, просто се обърнете към сватбен агент. С негова помощ ще имате един прецизно планиран сватбен бюджет, който да бъде съобразен с това какви средства сте готови да заделите за тържеството,  кои за вас са най- важните елементи от сватбата (напр.рокля, музика, храна), за които приоритетно ще се насочват средства, с кои елементи сте готови да направите компромис и са от второстепенно значение и в какви граници бюджетът може да бъде увеличен.

Агентът ще ви помогне да определите финансовите граници, в които трябва да се вмести тържеството и ще ви предостави  не най- добрата услуга без оглед на цената или най- добрата цена за сметка на качеството, а най- добрата услуга на най- добрата цена. Защото младоженците заслужават да получат всичко, което са поискали и за което са си платили.

Насладете се на подготовката на сватбеното си тържество максимално. Дайте си почивка от проблемите и тревогите и оставете нещата в ръцете на професионалистите. Само така, ще си гарантирате едно прекрасно и неповторимо преживяване на сватбения ден!

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение