Да бъдеш младоженец

Да бъдеш младоженец

Не е лесно човек да се жени. Много често се счита, че младоженецът има една единствена роля- да бъде на уречената дата, в уречения час, на уреченото място с костюм и да каже своето заветно „да”. Но младоженецът има далеч повече задължения, задачи и отговорности. Както и да бъде погледнато, той е основно действащо лице, основен виновник за сватбеното тържество и освен това, той трябва:

-да се ангажира с подготовката на сватбата. Да, сватбата е „големият ден на булката” и много от нейните елементи са съобразени само и единствено с булката. Но младоженецът също е част от сватбата и трябва да бъде ангажиран с част от подготовката. Има някои типично мъжки отговорности, които трябва да бъдат поети от бъдещия жених. Така например, младоженецът може да организира транспорта и настаняването на гостите, да се включи при избора на меню, той се предполага, че е по- компетентен по отношение на алкохола.

-да оказва пълна подкрепа. Всяка сватба носи своите стресови моменти, особено ако булката държи всичко да бъде проконтролирано от нея. При един такъв стрес, при тази цялата суматоха, булката има нужда от пълната подкрепа на своята половинка.

-да изненада по един или друг начин булката преди, в деня на тържеството или след него. Тази изненада не е задължителна, но ще е един страхотен жест, който ще накара булката да се почувства по- щастлива, по- специална и по- обичана. Изненадата може да включва специален подарък или екстремно изживяване.

-да владеят положението. Все пак мъжете са обявени на силната половина от човечеството. Доказано е, че те по- рядко се поддават на чувствата си, могат да контролират емоциите си и в случай на необходимост, показват по- голяма непоколебимост, както и разрешават проблемите със замах. Младоженецът трябва да има поглед върху нещата и да владее положението, без значение в каква ситуация попаднат той и булката по време на сватбата или организацията.

Ето това е да бъдеш младоженец- да продължиш да си романтичен и подкрепящ,  да се опитваш да владееш положението, като същевременно измисляш някаква щура изненада за булката и участваш в подготовката. Кой е казал, че е лесно да си младоженец?

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение