Как да избегнем нежеланите гости

Как да избегнем нежеланите гости

Седите си спокойно в компания и някой обявява на всеослушание за вашата сватба, и че има покана за нея. А по законите на Мърфи, всички останали от компанията не са поканени, пък и нямате особено желание да ги каните, защото не са ви приятни, не са ви сред най- близкото обкръжение, не ви харесват като гости или просто защото…. така.

В една такава конфузна ситуация, решенията на пръв поглед изглежда не са много, но вариант да се измъкнете от нея винаги има.

Първият вариант е, да направите компромис и да поканите всички на тържеството си. Във всеки случай, този вариант е до някъде неприемлив. Една такава покана обърква нещата така, че води до превишаване на бюджета, реорганизиране в последния момент и други. Явно този вариант е абсолютно неприемлив, освен ако не става дума за сватба с неограничен бюджет и широко скроени младоженци.

Вариант две е да се направи опит за отклоняване на вниманието и смяна на темата. Възможно е човекът, който е разпространил новината за сватбата ви, да не схване намека и да продължи с обсъждането на тържеството и задаването на въпроси. Но дори и да отклоните темата, това не означава автоматично, че събеседниците ще забравят факта, че не са поканени.

Вариант три е просто да се извините, че имате работа и да си тръгнете. Това всъщност си е чисто бягство от проблема и от въпроса и рано или късно, ще трябва някак да се разреши и да застанете лице в лице с непоканените.

А най- подходящият вариант е да обявите, че ще е малка сватба, в най- тесен кръг и ви се иска много да поканите всички тях, но мястото, бюджетът или друга причина не го позволяват. По- безболезнен и любезен начин няма.

Ако сте се спрели на някой от вариантите, приложили сте го, но все още не ви дава мира въпросът от къде идва целият проблем, отговорът е много лесен- всеки иска покана за сватба, всеки се надява, че ще получи такава и защо ли, всеки си мисли, че е много близък на младоженците. А младоженците в повечето случаи предпочитат малка сватба с родителите и най- близките си роднини и приятели.

И не забравяйте, че винаги ще има сърдити, недоволни, обидени. За това, че не са поканени, че не е поканена половинката им, че избраното за тях място не е подходящо и прочие. Все пак това е вашият ден и единственото важно е как вие ще се чувствате и дали вие ще сте сърдити, недоволни или обидени. Или казано иначе- забавлявайте се, без да се съобразявате с другите.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение