Годежният пръстен

Годежният пръстен

Той е началото на тази сладка суматоха наречена сватба. С него мъжът изразява желаниеето си да направи своята любима и своя законна съпруга. Често начинът, по който е направено предложението не е толкова важен, колкото е самият пръстен. Защо? Защото пръстенът ще краси ръката на любимата много дълги години.

Размерът на пръстена е едно от най- сложните за определяне от мъжа неща. Ако се държи на изненадата, вариантите за определяне на размера на пръстена са или да се вземе друг пръстен на половинката или докато тя спи с конец да се премери дебелината на пръста и.

Видът- за годежен пръстен обикновено се предпочита пръстен с един или няколко камъка, като един е поставен над основата на пръстена и стои изпъкнал. Това е класиката! Единствено трябва да се избягват пръстените, които са напълно изчистени, тоест, които нямат камъни, имат гладка повърхност и напомнят на брачни халки. Все пак, след годежния пръстен, ще бъдат купени и брачни халки. Не е необходимо всички пръстени да са еднотипни.

Ширината- мъжете не се замислят особено за ширината на годежния пръстен. И това е основна грешка. Ширината трябва да бъде избрана така, че да съответства на нежната дамска ръка, която ще носи пръстена. За по- тънки пръсти са подходящи по- тесни пръстени, а за по пълни и къси пръсти- по- широки и обемни пръстени. Не е необходимо жената всеки ден гледайки прекрасния си годежен пръстен, да се цупи на формата на пръстена си.

Изработката- желателно пръстенът да е от благороден метал, тъй като благородните метали са по- ценни и издържат на времето. Най- добрият вариант е златото, независимо дали бяло или жълто.

Камъните- масово се предлагат пръстени с цирконии. Но защо, след като ще се прави такава важна стъпка, тя трябва да бъде подплатена с пестеливост? Сред най- предпочитаните и подходящи камъни са, разбира се, диамантите. В случай, че диамантеният пръстен е прекомерен разход, винаги изборът може да спре на по- достъпен за бюджета камък. Подходящи са дори камъни, които отговарят на зодията на любимата. Защо не?

Годежният пръстен трябва да се избере така, че когато тя го види да е очарована, да се влюби в него от пръв поглед и с гордост и радост да го показва. И трябва да се избере така, че отговорът на секундата да е „ДА”!

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение