Брачните халки

Брачните халки

Брачната халка е единственият пръстен, който се носи докато бракът съществува или докато смъртта раздели двама души. Именно за това изборът на брачна халка не се прави току- тъй.

Формата на брачните халки е разбира се, кръгла. Кръгът, който е в основата на брачните халки символизира безкрайността на обичта и връзката между мъжа и жената.

Повърхността задължително трябва да е равна. Според поверието, равната повърхност на брачните халки гарантира безгрижна и безпроблемна любов. Както е равна повърхността на пръстените, така ще е и безоблачна любовта на съпруг и съпруга.

Изработката на халките трябва да е с по- нисък карат ако са златни. Високият карат гарантира деформиране на пръстена и има голяма вероятност да се надраска по- лесно и по- бързо. Все пак брачната халка е денонощно на ръката и в повечето случаи се носи дори докато се извършва домакинска работа.

Моделът трябва да бъде избран и от мъжа и от жената. Мъжете са малко по- взискателни, защото те държат на удобството и комфорта, т.е. за тях е важно пръстенът да им е удобен, да не убива и да не им пречи в ежедневието. Докато жените по отношение на брачните си халки са по- непрактични- те държат на естетиката и вида на халката. Изборът на правилния модел халка гарантира, че силната половинка ще я носи, а неподходящата халка скоро ще намери своето място в някое чекмедже у дома.

Практичността е от изключително значение. Специфично гравиране, закачащи се за дрехите или драскащи елементи по халката, улейчета и нестандартни форми, които се пълнят с наслояващ се прахоляк, създават само проблеми. Това може да наложи често посещение при бижутер и ненужни разходи.

Гравирането е тенденция от последните години. Най- често се гравират имената или инициалите на младоженците заедно с датата на сватбата. Гравирането има един много голям плюс- съпругът никога не забравя годишнината от сватбата. Извън кръга на шегата, гравировката трябва да бъде много прецизно направена, за да не се съсипят халките и да няма драскащи пръстите неизравнени и неизгладени връхчета.

Брачната халка е един от символите на брака. Тя не трябва да се подценява и пренебрегва. Защото е един от аксесоарите показващи любовта и верността на двама души.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение