Сватбени задачи за най- малките гости

Сватбени задачи за най- малките гости

Децата са сладки, чаровни и забавни. Те са абсолютно непринудени и непредвидими. И разбира се, те са изключително хиперактивни. Много е трудно по време на сватбено тържество, да се запази интереса на децата и да им бъде привлечено вниманието така, че да не правят много поразии и бели. За целта, те просто могат да бъдат ангажирани със специални сватбени задачи. Сред най- подходящите за мъниците задачи са:

Носене на пръстените- задачата може да се постави на момиченце или на момченце. На детето се дава специална възглавничка, на която са поставени брачните халки.

Придържане на шлейфа на булчинската рокля- най-  милата картинка, която може човек да си представи на една сватба е бляскава булчинска рокля с дълъг, лъскав шлейф, носен от няколко малки дами и господа, накипрени в прекрасни рокли с къдрички и елегантни костюми. Досегът на децата до булката и фактът, че те именно имат честта да носят шлейфа на роклята, създава у тях чувството, че са свързани с цялото тържество и това допринася за това те да кротуват.

Разпръскване на цветя пред младоженците- малки кошнички пълни с уханни розови листенца и мънички ръчички, които разпръскват листенцата по пътя на младоженците. Класическа сцена от филмите, но толкова умиляваща и носеща толкова голям емоционален заряд.

Раздаване на подаръци на гостите- за децата това е една своеобразна игра, защото им предлага динамика, позволява им да общуват с останалите гости и са център на внимание. Какво повече му трябва на едно дете?

Събиране на цветята от гостите. На всяка сватба има огромно количество цветя и най- често няма кой да ги събира. Това е една прекрасна задача за малчуганите, защото освен с огромно внимание, ще бъдат обсипани и с много цветя.

Раздаване на пита с мед, което по стара българска традиция се прави на всяка сватба. Единственото изискване е задачата да се повери на малко по- голямо детенце, което координира добре движенията си и има силни ръце, за да може спокойно да носи питата.

Ако им се възложат подходящите задачи, децата могат да бъдат едни от най- добрите и полезни помощници на сватбеното тържество. Дори и най- дребната или незначителна задача може да направи някои от малките дами и кавалери изключително щастливи и да им създаде несравнимото усещане, че са незаменими и много полезни и разбира се, да ги задържи ангажирани за дълго.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение