Хореография за първия сватбен танц

Хореография за първия сватбен танц

Сватбеното тържество официално се открива с първия танц на младоженците. С този първи танц започват забавленията и се слага край на встъпителните ритуали, тежките традиции, изпълнени с трепет и онези изпълнени с емоции моменти.  Макар този момент да е един от най- нежните за тържеството, защо първият танц да не се превърне в едно своеобразно шоу, едно ритмично изпълнение на булката и младоженеца и все пак да си остане с емоционалния заряд? Това може да се постигне много лесно- със специална хореография за първия танц. Може да звучи превзето, може да звучи скъпо, може дори да звучи непостижимо, но това далеч не е така.

Хореографията

В същността си хореографията е комбинация от движения, които изпълнени в определена последователност на фона на определена музика водят до създаване на ефектен танц.

Необходимостта

Хореографията в никакъв случай не е задължителна. Но наличието на хореография променя и разчупва много първия танц. Изборът на хореография може да се дължи на различни причини- желание за привличане на вниманието на гостите, заради невъзможност на един от партньорите да се справи без хореография, заради  нуждата  танцовите умения на партньорите да бъдат показани, или просто за да се направи нещо различно, запомнящо се и забавно.

Мелодията

Хореографията може да се прилага не само на бързи и динамични песни. Хореография може да се направи дори на бавна, лирична и романтична песен, с красив текст, с грабваща сърцето мелодия. Докато при динамичната песен хореографията следва ритъма, при баладична мелодия хореографията по- скоро описва и допълва текста, тя е изразното средство за пресъздаване на емоциите, които са описани в песента.

Неспособността

Някои хора твърдо вярват, че не са родени за танци и хореография. Но това далеч не  изключва идеята за хореография на първия сватбен танц. В случаи като този, когато единия от партньорите няма необходимите качества, способности или желание за танц, хореографията може да бъде създадена така, че този партньор да участва пасивно в нея,а другият да е водещият в танца.

Хореографът

Към подходящ хореограф младоженците могат да бъдат насочени от сватбения агент. Заедно с него може да се обсъди музика, която да е подходяща за сватбената концепция. В случай, че няма да се използва сватбен агент, хореографията може да бъде изготвена от учител по танци от танцова школа или просто някой от познатите на младоженците класически танци да бъде пригоден към ритъма на избраната песен.

Класическа или модерна хореография

Изборът изцяло зависи от младоженците и техните желания. Трябва хореографията да бъде създадена така, че да изключва резки движения, да бъде заложено на нежни и деликатни такива, които да са в такт с музика и в синхрон.

С или без хореография, изготвена от професионалист или направена от самите младоженци, важно е булката и младоженеца да се наслаждават максимално на техния ден, на техния момент. А и най- хубавата, най- истинската и най- запомнящата се хореография се получава тогава, когато химията, любовта и обичта между двама души са толкова силни, че се усещат и в танца им.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение