Големи или малки шаферки

Големи или малки шаферки

Големи девойки, със закичени цветя на ръцете и еднакви цветни рокли. Малки феички, пърхащи около булката в мънички кокетни рокли и пружиниращи красиви букли. И малките красивици и красивите големи момичета са все шаферки. Гледката и на малките и на големите  изпълва още повече деня с позитивни емоции, но често се налага изборът да се спре само на малки или само на големи шаферки.

Големи шаферки

Те могат да бъдат най- големият помощник на булката в деня на сватбата. Големите шаферки най- често са близки приятелки на булката и са сред хората, които най- добре я познават. Шаферките могат да бъдат главните помощнички на организатора. Шаферките могат да помогнат при настаняването на гостите, те могат да раздават подаръци на гостите, да обходят гостите с пита с мед, да събират подаръците за младоженците  и др. Не на последно място, големите шаферки са един весел  акцент не само в самото тържество, но и на всички фотографии. Те са едни цветни еднакво облечени девойки, които се открояват в тълпата от гости.

Малки шаферки

Мъничките кокетни момиченца в бухнали рокли и панделки в косите, са спомен от всяка сватба. Хвърлящи розови листенца пред младоженците, суетящи се около булката за да я докоснат, кокетничещи пред фотоапарата, те са нотката невинност на тържеството. Недостатък на малките шаферки е, че колкото са сладки и красиви, толкова често са и своеволни, неконтролируеми и понякога дори със своите си детски претенции. Те изискват сериозен контрол  и наглеждане от възрастен. За съжаление детските капризи и настроения са непредвидими и нещата бързо се променят.

Със сигурност шаферките са задължителни за всяко сватбено тържество, защото придават цвят и носят емоционален заряд. Но от младоженците зависи дали ще изберат малки или големи шаферки. Изборът не е толкова труден, но трябва да се направи въз основа на очакванията на булката, идеята й за цялото тържество и неща като сезона, мястото и най- важното, наличието на желаещи да влязат в ролята на шаферки. Без значение обаче на какви шаферки се е спрял изборът, едно е сигурно- с шаферки е по- весело, по- шарено, по- забавно и със сигурност по- шумно.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение