Избор на шаферска рокличка

Избор на шаферска рокличка

Онези малки, кокетни, кипри шаферки, които сме свикнали да виждаме да подтичват с мънички кошнички в ръка около булката, са може би една от най- хубавите за гостите гледка. Малките шаферки са неизменна част от всяко сватбено тържество, не заради някоя остаряла традиция, а защото придават необходимата доза романтичност на всяка сватба. Но, да си признаем, това е и една от най- трудните части от всяка сватба. Защото работата с малки деца, особено в един такъв напрегнат и изпълнен с емоции момент като сватбата е много труден. Те изискват специално  внимание, специални грижи и специално отношение. Всичко това обаче, може да им се осигури много лесно- с избор на подходяща шаферска рокличка и аксесоари към нея, които не само да превърнат шаферката в малка кукла, но и да я накарат да се чувства щастлива, спокойна, специална и най- важното, удобно и удовлетворена. Много е важен и избора на възраст на малките шаферки, добре е избора да бъде спрян на деца които да са на възраст между четири и седем,осем годинки,за да могат с лекота да разбират и  изпълняват ролята си на шаферки.

А ето и  шест лесни стъпки за да можете по-лесно да изберете рокличките им:

  1. Материята, от която е направена шаферската рокличка трябва да е мека и естествена. Тя не трябва да дразни деликатната детска кожа.
  2. Силуетът на рокличката трябва да позволява свободни движения. Децата не обичат движенията им да бъдат ограничавани по никакъв начин.
  3. Изберете рокля отговаряща на сватбената концепция или с роклите на големите шаферки. Така детето ще се чувства специално и важна част от церемонията. Децата обичат не само да чуват колко са специални, но и това да им бъде показвано.
  4. Нека малката шаферка участва при избора на рокля. Тя ще се забавлява много повече от вас самите. Обяснете и защо сватбата е важна, защо тя ще участва и каква е нейната роля.
  5. Цветът на роклята! В повечето случаи е в тон или с булчинската рокля или с основния цвят на сватбената декорация. Но това не е достатъчно. Децата винаги имат любими цветове и такива, които ненавиждат. Заради крехката си възраст, малките госпожици са по- претенциозни от големите, защото искат всичко да се случва по техния начин и то на всяка цена . Затова им обяснете защо е толкова важен избора на модел и цвят на роклята им.
  6. Задължително аксесоарите към роклята трябва да се купят заедно с роклята и в присъствието на детето. Всеки един трябва да бъде пробван на място в магазина, да се прецени размера, да се попита детето как се чувства и как усеща аксесоара. Стягащи обувчици, скубещи косите тиари, предизвикващи сърбежи чорапогащи и/ или чорапки могат да предизвикат лошо настроение у детето и дискомфорт, които, повярвайте, могат да съсипят иначе идеалната сватба.

Вниманието, което ще отделите за избора на шаферската рокличка ще ви възнагради на сватбеното тържество. Защото ще имате една кипра и сияеща малка шаферка.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение