Правилата при избор на шаферски рокли

Правилата при избор на шаферски рокли

Всяка булка има нужда от човек до себе си в деня на сватбата, на който да може да разчита. Не, не става дума за сватбения агент, макар, че той се вписва напълно в този образ. Говорим за верните шаферки, които освен ролята на красящи тържеството дами, имат и тежката задача да са плътно до булката. На всяка сватба, на която има шаферки, погледът неминуемо освен върху главните действащи лица- булката и младожецена, пада и върху тези прекрасни дами. Както гостите се впечатляват от булчинската рокля, така те оценяват и се впечатляват от роклите на шаферките. Изборът на шаферски рокли, макар да изглежда елементарен (влизаш в магазина, всички шаферки мерят, купуваш и готово) е не по- лесен от избора на булчинска рокля. Това е така, поради факта, че шаферките са няколко, техният външен вид може да подчертае красотата на булката и булчинската рокля или тотално да съсипе целия имидж на булката. За това, за да не се стига до неловки моменти с погрешно избрани шаферски рокли, специалистите съветват:

1.Кой ще плаща? Изборът на шаферски рокли се започва с вземането на решение кой ще плаща за тях. От това зависят много неща: моделът, аксесоарите, материите. Ако финансовата тежест пада на плещите на булката, е нормално тя да определи бюджета. В случай, че шаферките сами поемат закупуването на роклите, всяка може да прецени какъв бюджет може да отдели.

2.Малкото е повече! Роклите не трябва да са прекалено натрапващи се не само като цвят или цветови комбинации, но и като модели. Аксесоарите към тях също не трябва да са много ярки и набиващи се на очи. Трябва да се избере по-изчистена линия на роклите, по- пастелни тонове и по- дискретни аксесоари.

3.А концепцията? Шаферските рокли трябва да допълват или цялостната концепция на сватбата, или декорацията или булчинската рокля. Недопустимо е те да бъдат извън синхрон, с който и да е детайл на сватбата. Не трябва да се забравя, че шаферките не са основно действащо лице, а поддържащи фигури. Те с роклите и аксесоарите трябва да допълват тържеството, а не да се открояват от концепцията му и приложените идейни решения.

4. Разни форми, разни размери! В случай, че повечето шаферки са един размер или два последователни размера, но една от тях носи по- голям размер или съвсем малък размер дрехи, не се отчайвайте. Винаги може да се намери или ушие по поръчка много голям или много малък размер рокля. Ако случайно моделът фаворит не пасва на линията на една единствена шаферка, а стои перфектно на фигурите на останалите, просто сменете модела, като запазите материята и цвета. Кой е казал, че всички шаферки трябва да носят един модел рокли?

Най- често булките отслабват рязко или качват килограми от стрес преди сватбата. Някои девойки се вълнуват повече от младоженците и това влияе не само на настроението, но и на теглото им. Седмица преди сватбата, съберете шаферките за една последна проба на роклите за да видите дали на някоя от тях и е необходима корекция . Защото прекрасна рокля, висяща като на закачалка върху тялото на шаферка е точно толкова грозна гледка, както и рокля впита до болка в талията на шаферка.

5.(Дис)Комфорт?!?! Изборът е задължително да падне върху удобни, леки, ефирни и естествени материи. Ако булката трябва да носи булчинската рокля 12 часа, то времето за шаферките се удължава поне с два часа. Колкото е важен комфортът на булката, толкова е важен и този на шаферките.

6.Щипка лукс! Да, те са шаферки, да те не трябва да засенчват булката. Но и те заслужават щипка лукс. За това се спрете на аксесоари, които са част от аксесоарите и на булката. Ако за булчинската коса е избрана тиара от перли, нека шаферките имат малък аксесоар с перли; ако булчинският букет е от 15 кремави рози, нека шаферките носят букетчета от 7 кремави рози. Така се постига страхотен синхрон, шаферките по естествен начин допълват и подчертават красотата на булката и нейните рокля и аксесоари.

Със сигурност, шаферките, които са избрани да бъдат до булката в този ден не са случайни. За това и те заслужават да усетят част от цялото вълнение на сватбените приготовления, пък макар и само с роклите, които ще облекат. Не им отнемайте това удоволствие!

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение