Сватбените тостове

Сватбените тостове

Тостове на младоженците

Тостовете от младоженците са начин те да благодарят на своите гости, родители, роднини и приятели, че са до тях в този важен за тях ден. Гостите, макар да не са в центъра на вниманието, имат нужда да се почувстват специални, да усетят обичта, благодарността и признателността на младоженците. Тостовете на младожеца и булката е желателно да са или в началото на празненството за да поздравят гостите си с „Добре дошли” или в разгара на тържеството малко след наздравицата, но преди разрязването на тортата, тъй като след този момент се счита, че тържеството е на приключване.

Тостове на кумувете

Кумувете е редно първи да вдигнат тост за здравето на младоженците. В повечето случаи този тост започва с отпиване на първата глътка вино, след което запитани как е на вкус виното, те отговарят, че то е горчиво. След този тост, те могат да изкажат своите благопожелания към младоженците и да им дадат съвети например за здрав брак, стабилно семейство и нестихваща любов. Тъй като това е първият тост от поредицата, които ще се вдигат, той трябва да е впечатляващ, да не е тежък откъм изразни средства и да не е прекалено дълъг или отегчаващ. Трябва да включва от всичко по- малко: нещичко за историята на любовта на младоженците, една нотка пожелания, доза съвети и една капка личен опит.

Тостове на гостите

Макар денят да е само за младоженците и да са в центъра на вниманието, понякога в светлината на прожекторите искат да попаднат и някои гости. И то не защото търсят внимание, а защото искат да изкажат своите чувства и пожелания към младоженците. Много често, едно пожелание в сватбената книга за пожелания или една картичка, не може да покаже всички тези чувства, които някой от гостите или роднините изпитват. Именно това е и идеята на тостовете на гостите. Те е желателно да бъдат планирани за началото на сватбата, когато все още гостите ще говорят от сърце, а не в тях да говорят високоградусовите напитки. Освен това е добре те да бъдат информирани от водещия или DJ-ят, че ще имат определено време за да вдигнат своите тостове и да отправят благопожеланията си към  младоженците. Да, тостовете отнемат част от времето за забавления, но за сметка на това оставят незабравими спомени.

Дори и човек да се притеснява и да не е свикнал със сватбените тостове, без значение дали е младоженец, булка, кум или просто гост на тържеството, трябва да надвие своето притеснение и да се включи в сватбените тостове. Защото те са заредени с емоции, които си заслужава да бъдат изживяни.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение