Сватбен етикет: да бъдем гости

Сватбен етикет: да бъдем гости

Да бъдем гости на сватба е отговорност, да бъдем част от тържеството на младоженци означава да допринесем към атмосферата, да вложим всичко от себе си и най-важното да спазваме сватбения етикет, както и реда на сватбеното тържество който е предварително обявен в поканите по часове, за да не направим  някой  гаф, който може да съсипе настроението на младоженците.

Когато от нас се иска да потвърдим присъствието си

Потвърждението за присъствие или деликатният отказ трябва да бъдат направени задължително в срока, обявен на сватбената покана. Това е ориентирът на младоженците колко точно гости ще дойдат да ги уважат в този важен за тях ден и съответно за колко места и куверта да платят предварително. Вариантите ако не потвърдите/откажете присъствие са два: или автоматично младоженците да ви сложат в списъка с гости, които няма да присъстват на тържеството или да приемат, че ще присъствате, да платят за вашия куверт и съответно да похарчат ненужно пари.

Когато сме поканени на гражданския ритуал, църковния ритуал и сватбеното тържество

Поканата за всяка част от сватбата от гражданския ритуал, през църковния брак, до самият сватбен купон е голямо уважение. Съответно следва да присъствате и на трите части от тържеството. Разбира се, може да имате сериозни причини да пропуснете някой от ритуалите, но за да не стават недоразумения, трябва да предупредите младоженците.

Когато закъснеем на гражданския ритуал

В случай, че закъснеете, влезте тихо в помещението и кротко застанете в най- крайните редици. Колото повече шум вдигате, толкова по- голяма суматоха вдигате и това няма да остане незабелязано от младоженците. Също и от гостите. За тях вие ще сте :”Онзи неделикатният гости”

Когато сме поканени сами

Спазвайте броя на поканените гости, отбелязан на вашата покана. Ако не се предвижда да сте с половинката си, не правете панаири като поканите някого с вас. Първо за придружителя ви няма да има отредено място, второ поведението ви ще остави горчив привкус у младоженците. А не това е целта, нали?

Как да се облечем

Облеклото на сватба винаги трябва да е стилно и в синхрон с мястото, на което ще се проведе тържеството. На плажна сватба би било много грандоманско да се отиде с официална бална рокля, както и би било проява на лош вкус на луксозна сватба да се отиде с хавайска риза и дънки. Най- доброто облекло е семплото, изчистено, което не е в крещящи цветове и да не е в изцяло бяло или цвят слонова кост.

Какво да подарим и кога

Придържайте се стриктно към списъка с желани подаръци на младоженците, ако има такъв или към техния начин на живот, вкус и стил. Не подарявайте неща, които вие бихте искали да имате у дома. Ако не знаете какво да подарите, просто дайте определена сума в плик с картичка с пожелание към младоженците. Самите те най- добре знаят какво искат, от какво имат нужда и как да оползотворят парите.

Подаръците се подаряват по време на наздравицата когато младоженците минават да поздравят гостите си един по един или има специална маса за подаръци в ресторанта.

Да бъдеш гост на сватбено тъжерство не е само забавление без оглед на каквото и да е. Да бъдеш гост на сватба означава да се съобразиш с младоженците и да спазваш сватбения етикет така, че да осигуриш спокойното и нормално протичане на този най- прекрасен ден на младоженците. За това, спазвайте сватбения етикет  и бъдете добри гости.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение