PROFILE STUDIO за сватбената фотография в детайли и снимки – II част

PROFILE STUDIO за сватбената фотография в детайли и снимки – II част

Репортажът в сватбената фотография

Репортажът е основния стил на работа на сватбения фотограф в голяма  част от времето в което е с вас. Нищо не е по-ценно от моментите , които се случват всяка секунда в този така наситен с емоции ден. Наблюдателността и бързата реакция на фотографа са от ключово значение за запазване на интересни моменти. Движението на фотографа между хората на сватбата открива постоянно различни гледни точки и различни емоции. Поради напрежението и бързината с която трябва да работи фотографа в различни светлинни условия и стремежа му да улови определена емоция, понякога снимката може да няма качествата на студийната снимка, но това не я прави негодна. Напротив, понякога снимка запечатала сълза по бузата на развълнуван родител е много по ценна дори леко на без фокус отколкото безлична снимка, реализирана при добро осветление с кристален фокус и отсечка. За такива снимки понякога се казва. „Хубава снимка, но няма нищо в нея“. И все пак ако излезем от изкуството, въпреки че няма как да го направим напълно , се предполага, че всяка снимка , на която има ваши близки хора е ценна за вас. Репортажа отразява действителността такава, каквато е. Художествения репортаж, който се стремим да ви предложим, също отразява действителността, но се стреми чрез похватите на фотографското изкуство, да подсили определени моменти, настроения и емоции и те да са станат нещо повече от обикновено отразяване на момента.

Детайлът

Детайлите в сватбената фотография са не по-малко важни в сватбената фотография, защото те наблягат на моменти, които в суматохата обикновено не се забелязват а също така придават и много колорит. Важно е съчетаването на детайли с общи планове, портрети, панорами.По този начин се предава, най -добре този многопластов жанр във фотографията, където род, традиции, украса, облекло, интериор, екстериор, светлина са вплетени в действителността на един единствен ден. Детайлът показва любовта с която младоженците са се подготвили за този ден. Показва и уважението на младоженците към техните гости. Детайлът се използва и за дизайна и  оформлението на сватбения албум, като чрез него се подсилват определени моменти.

Децата, като част от сватбата

Децата, гости на сватбата, могат значително да повишат настроението в сватбената фотография. Те са част от колорита на сватбения ден и внасят много положително настроение. Те са непринудени и освободени, което предоставя страхотни моменти за творчество на сватбения фотограф. Децата чрез своите игри и настроение на сватбата, могат да направят една сполучлива аналогия между мечтите и реалностите на младото семейство. Да ни накарат да си спомним миналото и да мечтаем за бъдещето.

Автор : Камен Ехранов / PROFILE STUDIO/

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение