Сватбената прическа

Сватбената прическа

Жените са кокетни по природа. Тяхното кокетство се изразява най- силно в сватбения им ден. Те искат да бъдат красиви, незабравими и цялото им същество да излъчва изтънченост и стил. За това именно булчинската прическа е от такова значение и всяка булка и отделя такова внимание. Но често бъдещите булки се изгубват в лабиринта от хиляди модели на прически. А е толкова лесно да се направи избор, като единствено трябва  да се  преценят някои важни фактори.

Поддържане на косата

Косата трябва да е здрава и добре поддържана за да бъде улеснена направата на прическата. Това означава, че няколко седмици преди сватбата косата трябва да бъде подстригана леко и да бъде оформена в зависимост от изискванията на прическата. Добре е да не се експериментира с цвета на косата и дължината й дни преди сватбата, защото може да доведе до нежелан ефект.

С или без аксесоари

Основният аксесоар за булчинската прическа това е воалът. Той обаче добре се допълва с тиари, цветя, фуркети с камъни и други. Аксесоарите трябва внимателно да се подберат в зависимост от това дали воалът ще се сваля или не, в зависимост от неговата дължина, форма и обем и в зависимост от прическата. Например тиарата е по- подходящ аксесоар за вдигната прическа, цветята подхождат на кок или пусната коса преметната на една страна и т.н. Важно е аксесоарът, ако бъде избран такъв, да бъде в синхрон с прическата, воала и роклята.

Пусната или вдигната коса

Това зависи от модела на роклята и сезона. Относно сезона, лятото е по- подходящо за вдигната прическа, тъй като комбинация топло време и пусната коса водят до дискомфорт, разваляне на грима, залепване на коса по лицето и гърба. Зимата е сезонът на спуснатите коси и красивите къдрици. По отношение на роклята правилото е следното: по- отворена рокля, повече спусната коса, по- затворена рокля- по- малко обем и коса по раменете , т.е. стегната или прибрана прическа.

Прическа според модела на роклята

За роклите от по леки и нежни материи като падащия свободно шифон,косата може да бъде оформена с нежно цвете, леко прихваната, на разхвърляни букли и т.н. Ако бъде оформена в стегната прическа, с лъскави аксесоари, контрастът ще е прекалено голям.

За тежките главозамайващи рокли с камъни и бродерии е желателно прическата да бъде точно толкова впечатляваща, колкото и самата рокля. Един прекрасен кок ще е идеалното допълнение за такава рокля.В противен случай е възможно самата рокля да бъде център на внимание, а булката да бледнее. Добре е прическата да е с дискретни аксесоари, които да бъдат в синхрон с декорациите на роклята.

Рокля с отворен гръб -  За да бъде подчертан гърбът, косата трябва да бъде повдигната.

Рокля с едно рамо- тази рокля разкрива по един очарователен начин раменете на булката, като не позволява прекалена разголеност. При този модел прическата трябва да бъде съобразена с това, че ако има аксесоар на рамото,той небива да е закрит от косата.

Сватбената прическа трябва да бъде подбрана толкова внимателно колкото и самата сватбена рокля. Грешно подбраната прическа може да отнеме от чара и сиянието  й, докато правилно подбраната може да допълни прекрасната булчинска рокля и да накара булката да се чувства неотразима в сватбения си ден.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение