Камера, работи!

Камера, работи!

Спомените са чудесно нещо. Особено тези от сватбеното тържество. Но понякога спомените се размиват, някои неща се забравят. Именно за да се запазят спомените за по- дълго, на сватбените тържества обикновено има и оператор, който е ангажиран да заснеме всеки детайл от тържеството и всеки весел, смешен и незабравим момент. А знаем ли как да се държим пред камера като младоженци, участници в тържеството или като гости? Малко от хората са наясно с някои основни правила, които ако бъдат спазени, видеозаснемането ще бъде по- качествено, а неловки моменти, за които никой не иска да си спомня ще липсват. Ето пет лесни, прости за следване и спасяващи от недоразумения правила:

Не се взирайте в камерата. Просто се забавлявайте на тържеството, забравете за оператора. Взирането в камерата не прави никого по- красив, по- висок или по- млад. По този начин някак се губи непринудеността на всичко.

Не се опитвайте да сте в кадър непрекъснато. Това е единствено право на младоженеците. А ако вие сте някое от главните действащи лица, операторът така или иначе ще ви следи с камерата и не е необходимо вие да се тревожите за това дали сте в или извън кадър.

Задължително заобикаляйте камерата! Младоженците не искат да гледат гостите си как преминават в непосредствена близост пред камерата и не искат важните им моменти от тържеството да бъдат пропуснати заради нечия глава или коса, препречващи камерата.

Не се правете на режисьор. Предполага се, че видео операторът е достатъчно добър в работата си, че да прецени какво, как и кога да заснеме. Дори той да е на път да пропусне важен или интересен момент от сватбата, извикайте го деликатно.Не е необходимо да ръкомахате, да викате, да го дърпате.

Съобразете грима и облеклото си. Яркият грим се показва като ярко петно при видеозаснемането. Което означава, че в центъра на кадъра ще са устните, скулите и/ или очите ви, а не вие. Големите раетата, каретата, ексцентричните елементи по облеклото не са долюбвани от камерата. Те променят фигурата на човек и цялостното му излъчване.

Бъдете в крак с тези правила, спазвайте ги на сватбите, на които сте гости или всеки кадър от собствената ви сватба и спомените ви ще са толкова прекрасни и незабравими, колкото ви се иска.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение