Булчинската чантичка

Булчинската чантичка

Сред неизменните аксесоари за всяка булка години наред са били обувките, тиарата или цветята за коса, воалът и булчинската чантичка. Днес все по- малко булки обаче носят чантичка. Тя просто с течение на годините е отпаднала от редицата на задължителните аксесоари.

Разбира се, за носенето на булчинска чантичка има както и мотиви „за”, така и мотиви „против”. В булчинската чантичка булката може да сложи принадлежности от първа необходимост,  козметични продукти за поддръжка на грима и мобилен телефон. Но ако сте против носенето на чантичка тогава реално за козметичните продукти могат да отговарят кумата, шаферките или сватбеният агент, ако е нает такъв. Що се отнася до мобилния телефон,може да е в някой от семейството, който да отговаря на важните обаждания. Някои булки използват чантичката само като аксесоар, който да допълва цялостния й вид и да бъде допълващ акцент. Но този акцент може да се замести и с много други елементи- воалът или бижутата или пък обувките, без да се налага ръката на булката да е заета през цялото тържество и тя освен букета да държи и чантичката си. Има и булки, които в деня на сватбата си носят чантичка, просто защото тя е подарък от специален човек или защото смятат, че тя допълва цялостния им вид. За редица булки, носенето на чантичка е задължително, защото просто техни приятелки или познати са го направили на техните сватби. Но не е ли въпрос на личен вкус и лично желание какви аксесоари да се използват и дали изобщо да се използват такива, а не да се следва тълпата?

Ако след като претегли внимателно мотивите „за”  и „против” носенето на чантичка, булката трябва да направи своя избор в зависимост от:

  • Роклята, която ще носи. Ако тя например изисква придържане с една ръка, няма да е удачно другата да е заета с чантичка.
  • Мястото, където ще се проведе тържеството. Плажът, поляната на открито и други подобни места не предполагат носене на чантичка.
  • Булченският букет. Каскадния букет или кръгъл съчетани с чантичка, водят до изключително неудобство.

С или без булчинска чантичка, важното е булката да се чувства комфортно в своя ден!

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение