Цветя за шаферките

Цветя за шаферките

Ако на някоя сватба видите няколко еднакво облечени девойки, това не е просто малш шанс за тях. Те не са попаднали на намаление на рокли и не е лошо съвпадение, че са в еднакви тоалети. Това са шаферките на булката – красиви, нежни, подкрепящи, сияйни. Като част от тържеството и като най- верни приятелки на булката, шаферките не само имат честта да бъдат избрани за такива, но и те имат привилегията също като булката да имат аксесоари, които останалите гости не носят. Един такъв аксесоар са цветята в различен вид, форма, цвят и оформление.

Букет- той е най- честият избор за аксесоар. Обикновено е умалено копие  на сватбения букет, копира цветовете и формата му, но с по- малко на брой цветя и не с толкова изразени елементи и декорации.

Гривна- тя е един по- модерен и нов вариант на букета. Представлява няколко цвята с елемент от сватбения букет, закрепени на сатенена или шифонена лента, която е завързана за нежните ръце на шаферките.

Бутониера- шаферските бутониери се различават от бутониерите на другите гости  по това, че са по- пищни и открояващи се. В общи линии представляват като миниатюрна част от  булчинския букет. За разлика от останалите бутониери, те могат да бъдат закрепени не само върху презрамките на красивите им рокли , но и върху панделка на кръста като нежни колани.

Фишу- това е една нестандартна форма на оформление на шаферски цветя. Цветята се прикрепят към широка лента, която се завързва за врата на панделка или цветята се прикрепят към нежни шалове. Цветята могат да бъдат под формата на малко букетче или наредени по цялата дължина на лентата. Фишуто с цветя е идеален вариант за шаферски рокли, които са с голи рамене за да може да се откроят аксесоарите и да се забележи красотата им.

Цветя в косите- една изконечна традиция, която е често срещана дори при традиционните народни носии. Цветята се поставят в косите на шаферките прикрепени с фуркети, на венец или на диадема. Този вариант придава една изключителна нежност на шаферките.

Шаферските цветя не са толкова каприз или пък някаква крайна необходимост, те са един вид аксесоар, който свързва шаферките с булката. Те придават празничност и цвят на шаферките, а цялостният им облик става по- нежен, по- невинен, по- красив и очарователен.

За автора

Кокет

Сватбена агенция "Кокет" се специализира в организацията на сватби от бутиков тип. Нашият екип работи за клиенти, които ценят креативността, оригиналните идеи и желаят тяхната сватба да бъде единствена по рода си.

0

 

Няма коментари

Какво е вашето мнение